logo_compleet_kleur_transparant_header_klein.png

Review: Easy keeper, Juliet Getty

Heb je een paard dat struggled met overgewicht? Dan is Easy keeper hét boek waarmee je stappen kan maken de goede kant op. In deze review vertel ik waarom.

Juliet Getty is diëtist voor paarden, onder andere bekend van het boek ‘Feed your horse like a horse’. Juliet gaat in de basis uit van het oerpaard. En probeert dan ook in haar adviezen zo dicht mogelijk bij de natuur van het paard te blijven.

Een van de grootste uitdagingen in het hedendaagse paarden houden is er voor zorgen dat je paard goed op gewicht blijft.

easy keeper boek voor eigenaren met paarden die overgewicht hebben

Easy keeper is een verslag van een seminar gegeven door Juliet over de zogenaamde Easy keepers, oftewel paarden die makkelijk dik worden en weinig nodig hebben. In dit boek geeft ze praktische handvatten hoe je ervoor kunt zorgen dat je paard mooi op gewicht komt en blijft.

In hoofdstuk 1, ‘Defining the problem and its causes’ beschrijft Juliet de oorzaken op celniveau. Heel interessant om beter begrijpen wát er precies mis gaat bij overgewicht.

Vervolgens in hoofdstuk 2, ‘First, know the numbers’ leer je meer hoe je het gewicht en de mate van overgewicht kunt bepalen.

In hoofdstuk 3 ‘The four keys’ verteld Juliet wat de vier sleutels zijn tot gewichtsreductie.

In het laatste hoofdstuk is er ruimte voor een Q&A met de mensen die het seminar bijwoonde. Ik vond het heel fijn om de vragen te lezen van anderen, waar ik zelf ook mee zat!

Kortom een kort maar zéér krachtig boek waarin je niet alleen het hóe maar ook waarom leest. En vooral dat laatste vind ik een absolute meerwaarde!

Easy keeper is te koop via onze webshop voor slechts €12,50!