logo_compleet_kleur_transparant_header_klein.png

Frequently Asked Questions

Veel gestelde vragen

Haybutler

Is de haybutler “hufterproof”?

De Haybutler is ontworpen om buiten de omheining / staldeur te plaatsen. Zodat de hooiruif binnen het gedeelte waar de paarden verblijven komt, en de Haybutler zelf buiten het paardenverblijf staat. Hierdoor staat de Haybutler veilig. Alle hoekjes en randen waar de paarden eventueel over de draden / staldeur bij kunnen zijn veilig. Wanneer je de Haybutler plaatst is het de bedoeling dat hij onderin verzwaard wordt met bijvoorbeeld stenen, grind of zand. Hierdoor kan er redelijk hard aan het (optionele) slow feeder net worden getrokken zonder dat de Haybutler van zijn plaats wordt getrokken.

Voor hoeveel paarden is de Haybutler geschikt?

Wij adviseren om een Haybutler per 1-3 paarden neer te zetten.

Hoe zit het met de stroomvoorziening van de Haybutler?

de Haybutler werkt op vier penlite (AA) batterijen. Deze batterijen gaan circa 1 jaar mee. Wanneer er een stopcontact in de buurt is kan de Haybutler middels een adapter worden aangesloten op het lichtnet. Batterijen zijn dan niet nodig.

Van welk materiaal is de Haybutler gemaakt?

De Haybutler is volledig van aluminium en RVS gemaakt en kan dus goed buiten staan zonder te roesten.

Hoeveel voerbeurten kunnen er in een Haybutler?

Er zitten 4 lades in de Haybutler die ieder apart op tijd in te stellen zijn. Daarnaast kan er hooi in de ruif worden gedaan tijdens het vullen van de Haybutler. In totaal kan er ongeveer 10 kilo hooi in het apparaat.

Is de Haybutler veilig?

Ja. De Haybutler werkt op een veilige lage spanning (6 volt, niet voelbaar voor mens en paard). Indien er schrikdraad tegen het apparaat aan komt, zal de Haybutler ook onder schrikdraad spanning komen te staan. Dit dient vermeden te worden om schade aan de elektronica te voorkomen.

Wordt het hooi in de ruif nog aangeduwd zodat de paarden bij het hooi kunnen?

Door het schuine oppervlak glijdt het hooi naar beneden. Door de zwaartekracht komt het hooi tegen het net aan te liggen. Er blijft circa 50-100 gram hooi over in de ruif.

Is de Haybutler ook geschikt om te worden gebruikt met geweekt hooi?

Geweekt hooi is getest in de Haybutler. Het hooi is eerst 45 minuten geweekt in koud water en heeft vervolgens circa 15 minuten uitgelekt. Dit hooi was goed doorweekt toen het de Haybutler in ging. Het hooi is netjes van de lade afgevallen en in de ruif terecht gekomen. Vervolgens is de ruif goed leeg gegeten, er bleef wel iets meer achter als met droog hooi, dit was circa 150-200 gram.

Valt het hooi altijd goed naar beneden?

Tijdens het testen hebben we gemerkt dat indien je de lade erg vol stopt het hooi kan blijven steken voor het hooi de ruif in valt.

Informatie over garantie en retourneren

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier! Of stuur ons een mail via info@paddocktweaks.nl

Contactformulier