logo_compleet_kleur_transparant_header_klein.png

Haybutler

Innovaties voor je paardenverblijf

Waarom de Haybutler?

De ontwikkeling van de Haybutler is tot stand gekomen vanuit onze wens om de inname van het ruwvoer voor onze pony’s beter te kunnen reguleren. Tijdens de nacht of wanneer je overdag weg bent was er altijd de twijfel of de pony’s nog wel eten hadden. Wanneer je weer bij de pony’s komt is het hooi vaak op, maar is dit net op of staan ze al een paar uur zonder hooi? Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat wanneer paarden regelmatig 4 uur of langer geen ruwvoer tot hun beschikking hebben, de kans op een maagzweer toeneemt. Tegelijkertijd kampt 55% van de paarden in Nederland met overgewicht.

Met de Haybutler hebben we een oplossing gevonden om te voorkomen dat paarden te lang zonder ruwvoer staan zonder daarmee paarden te overvoeren. De Haybutler is een hooivoerautomaat welke ervoor zorgt dat er op gezette tijden ruwvoer wordt verstrekt, waardoor je dus automatisch ruwvoer kunt voeren. Hierdoor staan de paarden nooit te lang zonder ruwvoer, maar heb je ook nog enige invloed op de totale intake van je paard. Het beste van twee werelden.

De Haybutler hooiautomaat is er in 3 varianten: een doe-het-zelf pakket, een vrijstaand model en een wandmodel. Deze kun je kopen in onze webshop.

Specificaties Haybutler

De Haybutler is gemaakt van aluminium en RVS, hierdoor kan de Haybutler zonder problemen buiten staan. Ook bij hete zomers en koude winters!

De Haybutler werkt op 4 standaard penlite (AA) batterijen welke circa 1 jaar meegaan. Hierdoor is er geen beperking in de lokatie van de Haybutler.

De Haybutler heeft 5 compartimenten voor ruwvoer. Tijdens het vullen van de Haybutler plaatst je de eerste portie direct in het slowfeedernet. De overige 4 porties leg je op de 4 lades. Deze vallen op de door jou ingestelde tijden. Hierdoor valt het ruwvoer naar beneden in het slowfeedernet.

Een schuine plaat zorgt er bij het vrijstaande model voor dat het hooi vanzelf in de ruif glijdt.

Door de wijze van plaatsing van het slowfeedernet biedt de Haybutler een eethouding die zoveel mogelijk lijkt op de natuurlijke graashouding.

Via onze webshop is de Haybutler verkrijgbaar, en zijn ook de huidige levertijden zichtbaar.

Voordelen Haybutler

Hooiruiven

Er zijn twee keuzemogelijkheden met betrekking tot hooiruiven:

  1. zonder hooiruif
  2. hooiruif met slowfeeder net

 

De actuele prijzen van de Haybutler vind je in onze webshop.

Previous slide
Next slide