Hooivoerautomaat Haybutler

De haybutler - serveert automatisch ruwvoer

Waarom een Haybutler?

De ontwikkeling van de Haybutler is tot stand gekomen vanuit onze wens om de inname van het ruwvoer voor onze pony’s beter te kunnen reguleren. Tijdens de nacht of wanneer we overdag weg zijn, was er altijd de twijfel of de pony’s nog wel eten hadden. Wanneer we weer bij de pony’s kwamen was het hooi vaak op, maar was dit net op of stonden ze al een paar uur zonder hooi?

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat wanneer paarden regelmatig 4 uur of langer geen ruwvoer tot hun beschikking hebben, de kans op een maagzweer toeneemt. Tegelijkertijd kampt meer dan de helft van de paarden in Nederland met overgewicht, waardoor onbeperkt aanbieden vaak geen optie is.

De Haybutler serveert automatisch op gezette tijden vaste porties ruwvoer (hooi, kuil, etc), Hierdoor staan de paarden nooit te lang zonder ruwvoer én bepaal jij zelf de totale inname van je paard. Het beste van twee werelden!

Voor wie zijn de Haybutlers?

Wij hebben diverse kant-en-klare modellen voor zowel mensen die paarden buiten willen voeren (naast de paddock) als binnen (schuilstal of box). Ben je handig? Dan kun je aan de slag met ons DIY-pakket en een hooivoerautomaat maken die precies op jouw wensen aansluit. Of laat een Custom Haybutler op maat maken door onze partner Jim’s Dierenhulpmiddelen.

Particulieren kunnen bij ons terecht, maar ook voor stalhouders is de Haybutler een slimme investering. Een Haybutler laat aan je klanten zien dat je extra aandacht hebt voor paardenwelzijn en optimaal wilt voeren. Deze extra dienst kan je doorberekenen in de huurprijzen. Haybutlers zijn eenvoudig te integreren in de stallen en hebben géén bekabeling nodig. Dankzij automatisering bespaar je op arbeid. Zo verdienen Haybutlers zich snel terug!
Eerst proberen? Neem contact op voor de mogelijkheden voor zakelijke klanten.

Voordelen Haybutlers

Al onze Haybutler modellen hebben deze voordelen:

🕰️ Tijdbesparing: Bespaar kostbare tijd door Haybutler tot 8 afgemeten porties ruwvoer per dag automatisch te laten serveren.

🏇 Gezonder paard: Voorkom maagzweren, koliek en overgewicht dankzij perfecte controle over de voerintake.

😌 Rust en comfort: Geniet van meer vrije tijd terwijl de Haybutler het voeren voor je regelt.

🔧 Eenvoudige installatie: Geen gedoe met bekabeling, want de Haybutler werkt op 4 x AA batterijen.

🌟 Flexibiliteit: Kies uit diverse modellen voor binnen en buiten, met maatwerkmogelijkheden.

♻️ Duurzaam: Gemaakt van robuuste tot 95% recyclebare materialen met extreem lange levensduur, en geproduceerd volgens WEEE en RoHS richtlijnen.

Al onze producten zijn voorzien van CE-markering, een waarborg voor conformiteit aan veiligheidsnormen van de Europese Unie.

Hoe werkt een Haybutler?

De Haybutler heeft een aantal compartimenten met een valluik waarop een portie ruwvoer geplaatst kan worden. In de meeste modellen zitten 4 compartimenten. Zodra het tijd is om te voeren, serveert de Haybutler een portie ruwvoer door het voer naar beneden te laten vallen. Daar valt het, afhankelijk van de gekozen uitvoering, in een ruif of op de grond. Stel dat je 2 keer per dag langsgaat om je paarden te voeren, kan je op die manier 10 voermomenten creëren. Terwijl je maar twee keer voert, heeft je paard toch elke 2½ uur precies de juiste hoeveelheid ruwvoer ter beschikking!

Je voerschema kan er bijvoorbeeld zo uitzien:

7.00:  handmatig vullen (1e voerbeurt)
9.30:   2e voerbeurt, automatisch
12.00:   3e voerbeurt, automatisch
14.30:  4e voerbeurt, automatisch
17.00:  5e voerbeurt, automatisch
19.30:  handmatig vullen (6e voerbeurt)
22.00:  7e voerbeurt, automatisch
0.30:  8e voerbeurt, automatisch
3.00:  9e voerbeurt, automatisch
5.30:  10e voerbeurt, automatisch

Het instellen van de Haybutler is erg eenvoudig, hier is géén technische kennis voor nodig. Bekijk hier de bedieningsinstructie. Kijk ook eens op onze FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen.

Welke modellen zijn er?

 Haybutler DIYCustom HaybutlerHaybutler vrijstaand modelHaybutler hoekmodelHaybutler wandmodel
Aantal compartimenten4443 of 44
Ruif met slowfeedernet (optie)N.V.T. 1
Eenvoudige montage🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢
Geschikt voor buitengebruikN.V.T. 1N.V.T. 1🟢🟢🟢🟢🟢 2🟢🟢 2
Geschikt voor gebruik binnen paardenverblijfN.V.T. 1N.V.T. 13
Afmetingen (Diepte x Breedte x Hoogte)N.V.T. 1N.V.T. 155x60x150cm60x60x100cm40x85x110cm
Maximale capaciteit zonder ruif 4N.V.T. 1N.V.T. 18kg6kg8kg
Inhoud compartiment (liter)N.V.T. 1N.V.T. 146L49L52L
Prijs€375Op maat€995 – €1423€975 – €1175€995 – €1219

1: Naar eigen inzicht, je ontwerpt zelf een kast
2: Onder afdak
3: Met optionele beschermbeugel of door gebruik van schrikdraad afscherming
4: Uitgaande van een optimale situatie (stevig geperst hooi van kleine baaltjes). Resultaten zijn sterk afhankelijk van het hooi. De optionele ruif kan tevens gevuld worden met 2 tot 8kg ruwvoer (afhankelijk van het model).

Je kan een Haybutler bestellen via de webshop, waar ook de levertijden zichtbaar zijn. En kijk ook eens bij onze andere handige producten, zoals de Hayfall (om hooinetten mee te laten vallen) en de Feed-X gate timer (om automatisch toegang te geven tot een weide).

Vragen? Stel ze gerust! Wil je eens een Haybutler bekijken? Dat kan bij ons in Nunspeet (bezoek op afspraak).