Boekrecensie: Paarden in pen en inkt

Paarden in pen en inkt is geschreven en geïllustreerd door Margot den Ouden. In Paarden in pen en inkt beschrijft de auteur in meerdere kleine verhalen verscheidene belevenissen uit haar paardenleven. De illustraties die Margot zelf heeft getekend vullen de verhalen perfect aan. Doordat het korte verhalen zijn, kun je ze makkelijk even tussendoor lezen. De verhalen zijn niet alleen vermakelijk en herkenbaar, maar hier en daar zit er ook nog een diepere boodschap achter. Het boekje is chronologisch opgebouwd en volgt Margot in haar jonge jaren toen ze begon met paardrijden op de manege tot volwassen leeftijd wanneer ze haar eigen paarden heeft.

De verhalen variëren van een luchtig verhaal over een memorabele buitenrit tot aan een heftige periode van haar pony Hjordis die streed voor haar leven vanwege een levensbedreigende koliek.

Kortom ik vond het een ontroerend en erg vermakelijk boek die makkelijk weg leest. Om ‘s avonds op de bank na een drukke dag even mee te ontspannen. Ook als een leuk klein cadeautje aan een paardenliefhebber zal dit boek niet misstaan.

Paarden in pen en inkt is via onze webshop verkrijgbaar voor €8,95 (excl. verzendkosten).