Haybutler DIY pakket

Ben je een handige Harry? Zou je graag een iets andere versie willen van een hooivoerautomaat? Bijvoorbeeld hoger, breder, of met een deur aan een andere kant?

Hiervoor leveren wij het Haybutler DIY pakket, de “Do It Yourself” Haybutler! Je krijgt dan het “brein” en de “ruggengraat” van de machine. Hierdoor ben je vrij om naar je eigen idee een kast te ontwerpen en te maken.

Inhoud van het Haybutler DIY pakket:

  1. Slotplaat
  2. 4 lades met scharnier (optioneel)
  3. Bedieningskastje gekoppeld aan de slotplaat. Hiermee kunnen de tijden ingesteld worden. Inclusief voedingadapter en/of batterijhouder

Wat zou je zelf nog moet maken zijn zijwanden waar de lades aan gemonteerd worden. Daarnaast:

  1. Een wand waar de slotplaat gemonteerd wordt
  2. Een schuine plaat om het hooi om te vangen en naar een gat te laten glijden. In de afbeelding is het gat in dezelfde wand geplaatst als de slotplaat, maar deze zou ook op een andere plek gemaakt kunnen worden.

Met dit pakket zijn allerlei andere uitvoeringen mogelijk, bijvoorbeeld door de slotplaat aan de zijkant van de lades te plaatsen, daarmee zou bijvoorbeeld een hoekuitvoering gemaakt kunnen worden.
De lades die wij kunnen leveren hebben reeds scharnieren en een slotpen, maar deze lades kunnen ook prima van een houten plaat worden gefabriceerd. Je zou zelfs een Haybutler kunnen maken van een oude kledingkast!

Onze standaard lades zijn 47cm diep en 58cm breed. De afstand (hoogte) tussen de lades is standaard 200mm. Wil je hogere plakken hooi kwijt, dan kan je de slotplaat achterwege laten en de sloten op een andere plek monteren. Let op dat je dan wel een “afdakje” boven elk slot maakt om vervuiling tegen te gaan.

Het slotmechanisme kan planken tot 40kg aan, dus ook hele grote planken of dubbele planken zijn mogelijk.

Zie hieronder enkele voorbeelden van DIY Haybutlers ter inspiratie.

Ben je enthousiast geworden en wil je meteen bestellen, dit kan via onze webshop!

Ben je nog niet helemaal zeker of het wat voor je is, stuur ons dan een mailtje of appje via de contactpagina.