Bouw je eigen hooivoerautomaat

Haybutler DIY pakket

Ben jij handig en creatief? Zoek je een alternatieve versie van een hooivoerautomaat die beter bij jouw wensen past, bijvoorbeeld hoger, breder, of met een deur aan een andere kant? Dan hebben wij het perfecte product voor jou: het Haybutler DIY-pakket, oftewel de “Do It Yourself” Haybutler!

Dit pakket bevat de computer inclusief batterijen, sloten en kabels. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen, is het ontwerpen en maken van de kast en lades waarin het mechanisme wordt gemonteerd.

Inhoud van het Haybutler DIY pakket:

1. Bedieningskast incl. RVS afdekplaat
2. Sloten (4 stuks, dit is het maximale aantal)
3. Kabels (60, 80, 100 en 120cm)
4. AA batterijen
5. Plakzadels en tie-wraps (10 stuks)

Liever een voerautomaat op maat laten maken? Kijk dan eens bij onze Custom Haybutlers. Een metalen Haybutler van bewezen kwaliteit en met een snelle levertijd? Kies dan voor een van onze standaard Haybutlers.

Met dit pakket zijn allerlei uitvoeringen mogelijk, bijvoorbeeld door de sloten aan de zijkant van de lades te plaatsen, daarmee zou bijvoorbeeld een hoekuitvoering gemaakt kunnen worden. Of bijvoorbeeld een bak op de grond met 4 compartimenten waarvan de deksels open gaan. Je zou zelfs een Haybutler kunnen maken van een oude kledingkast!

De 4 kabels hebben een lengte van 60, 80, 100 en 120 cm. Dit komt overeen met de afstand tussen de lades van onze standaard Haybutler (20 cm). Heb je kabels nodig in een andere lengte? Gebruik dan deze verlengkabels.

De lades dienen voorzien te worden van een pen die in het slot valt. Hier kan je bijvoorbeeld een M8 bout voor gebruiken:

M8 bout aan lade van Haybutler hooivoerautomaat

De computer is identiek aan die van de standaard Haybutler. Hoe deze werkt staat beschreven in de bedieningsinstructies, te vinden op de productpagina van de Haybutler.

Het slotmechanisme kan lades tot 50 kg dragen, waardoor het zelfs mogelijk is om grote planken te gebruiken. Om je op weg te helpen, hebben we enkele inspirerende voorbeelden van DIY Haybutlers hieronder afgebeeld.

Ben je enthousiast geworden en wil je meteen bestellen, dit kan via onze webshop!

Ben je nog niet helemaal zeker of het wat voor je is, stuur ons dan een mailtje of appje via de contactpagina.